Tutorial Ubah Highlight Kat Blog

salam semua ..
arini aku nk tunjuk care nk ubah highlightkt blog hampa,mesti boring kn dok biru je mesti ade impian nk colour len....hehehehe:


ok jom start

  • Pergi Dashboard > Design > Edit HTML
  • Tekan ctrl + f
  • Cari code nie
    ]]></b:skin>
  • Copy code bawah nie
::-moz-selection{
background:#000000;
color:#ffffff;
}
::selection {
background:#000000;
color:#ffffff;
}
  • Pastekan code yang korang copy tu ATAS code
    ]]></b:skin>
  • Code #000000 korang boleh tukarkan kepada code warna yang korang nak untuk highlight tue. Boleh cari code warna tu kat link ni:http://www.computerhope.com/htmcolor.htm
  • Then save cepat-cepat!
Itu je selamat mencuba
Buat sampai boleh tau...




Dah Abis Bace Ke ??

No comments: